Beker: Novak je razbio dominaciju Rodžera i Rafe - BIGportal.ba
Sport Tenis

Beker: Novak je razbio dominaciju Rodžera i Rafe

Boris Beker je pred US Open hvalio prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića sa kojim je sarađivao između 2013. i 2016. godine.

Šestostruki grend slem šampion Boris Beker je poručio da je uspeh Novaka Đokovića ogroman, jer je uspeo da se pojavi kao treći dominantni teniser u eri Rodžera Federera i Rafaela Nadala i da razbije njihovu dominaciju.

Novak je perfekcionista. Sve radi kako treba. Takođe zna da šta god da se desi u meču, postoji nešto što ne može da se kontroliše. Tenisom su dominirali Rodžer Federer i Rafa Nadal mnogo godina i to ne samo na terenu nego i u politici. Oboje su imali pravu moć: imali su konekciju preko istog brenda i iste menadžerske kompanije”, kaže Beker.

Novak je uspeo da dođe do vrha tenisa samo talentom i rezultatima. Bio je takođe prvi na svetu, uzimao je Grend slem titule od Federera i Nadala i to niko drugi nije uradio. Vidim Novaka kao igrača kog ljudi vole. Pokazao je da ako si dovoljno dobar, možeš da budeš uspešan”, poručuje Nemac koji dodaje da je pokušavao da Novaku pomogne da bude još bolji.

Kada sam pričao sa Novakom o tenisu, svi su slušali mene. To su momenti koje ne mogu da objasnim, ali kroz koje moraš da prođeš. Zanimljivo je bilo pričati o tenisu sa Novakom jer je tačno znao šta sam hteo da kažem i kroz šta on prolazi”.

Danas objavljeno

Bodiroga: Rivalstvo istorijsko, poštovanje neophodno

Vanja A

“Da je Novak igrao svuda, ostao bi prvi”

Vanja A

Portugal razmontirao švajcarski sat!

Vanja A

Ostavite komentar