13. Januara 2022.

Beker: Novak je imao najgoru moguću pripremu

Big Portal

U podkastu Eurosporta, “Žuta loptica”, Nemac je apostrofirao tešku poziciju u kojoj se nalazi devetostruki šampion Australijan opena.

Pre svega mi ga je žao. Znamo se dobro i ostaćemo dobri prijatelji. Ipak, ima mnogo stvari koje su tamo išle loše. Pitanje bi bilo, ko je tamo loš momak? Javnost misli da je to Nole. I on, ponekad, pravi greške, ali doneo je sve tražene dokumente. Treba reći da je od 26 zahteva za izuzećem odobreno svega pet, računajući i Novaka“, poručio je Beker.

Teniser iz Lajmena zalaže se da igrači imaju više privatnosti.

Lična je odluka želite li nekom da kažete nešto o svom medicinskom stanju. Istina je da niko ne bi trebalo da vas prisiljava da kažete strancu da ste bolesni dve godine ili prolazite kroz nešto u poslednjoj nedelji. Trebalo bi da imamo malo više privatnosti. Sada, sve zavisi od osobe. Može da se kaže da u ovom slučaju, on kao prvi na svetu, ima posebnu ulogu i mora da se ponaša primerno, to je tačno. Ipak, uprkos svemu, to je njegov život i njegova odluka i to moramo da poštujemo“, dodao je Boris.

Trostruki šampion Vimbldona je istakao da Novaku nisu išle na ruku pojedine izjave oca Srđana.

Mislim da je njegov otac prešao liniju. Mogao bi da zažali zbog nekih stvari koje je rekao pre četiri ili pet dana. Mislim da te reči od strane članova porodice nisu od posebne koristi Novaku. Njegovi roditelji su emotivni, takođe i brat, ali to nije uvek razumljivo“.

Boris je istakao da je odnos između njega i Novaka oduvek bio takav da ga je Novak poštovao zato što otvoreno govori šta misli, i ističe da je i dalje rado viđen u njegovom klanu.

Ipak, ne može da se ne zapita šta nosi sutrašnji dan.

Sve to me vodi ka tome da pomislim, šta će se deisiti u budućnosti? Da li će želeti da prolazi kroz ovu dramu na svakom grend slemu? Organizatori Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena će sigurno pratiti slučaj. Pravila postaju striktnija. Moje mišljenje je da bi bilo dobo da igra na Australijan openu, ali mora da shvati da će mu biti lakše ako se vakciniše. Da li će to uraditi ili ne, to stvarno ne znam“, kaže Boris.

Sve ovo se može odraziti na Novaka na psihološkom nivou, videli su svi kako mu je bilo teško u septembru na US Openu.

Ima mentalitet uličnog borca. Kada je imao deset godina išao je u skloništa zbog bombardovanja, jer su bombe padale po njegovom gradu. Za njega, provesti vreme u karantinu ili hotelu ne znači mnogo štete. U svakom slučaju, ovo je bila najgora moguća priprema koju je ikad imao za grend slem. Ne samo što nije trenirao šest dana, čak nije ni jeo to na šta je navikao. Mentalno, pretpostavljam da je razmišljao da li da ide ili ostane, to je najgora priprema. Ako ga je to poremetilo, neće proći prvu nedelju, a ako dođe do četvrtog kola, favorit je da osvoji turnir“, zaključio je Beker.

Novak je u žrebu prvi nosilac i na startu ima srpski duel, sastaje se sa Miomirom Kecmanovićem.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare