Beker nastavlja da radi iz zatvora? - BIGportal.ba
Sport Tenis

Beker nastavlja da radi iz zatvora?

Nekadašnji nemački teniser Boris Beker mogao bi da nastavi sa radom za “Jurosport” iz zatvorske ćelije.

Bivši trener Novaka Đokovića je osuđen na dve i po godine zatvora zbog utaje poreza, a trenutno se vode pregovori između pomenute televizije i Bekerovih advokata u vezi sa tim da li je moguće da on nastavi sa analiziranjem i prenosom mečeva.

Teško je za očekivati da će ovaj zahtev biti odobren, kao što je i teško samo zamisliti da neko iz zatvorske ćelije prenosi teniski meč.

Olakšavajuća okolnost postoji. On će “samo” 6 meseci biti u zatvoru, a naredne dve u nekoj vrsti kućnog izdržavanja kazne.

Boris Beker je bio dužan skoro 60 miliona funti, a pokušao je da sakrije 2,5 miliona iako je u dužnosti da u tom slučaju otkrije svoju celokupnu imovinu. Zbog toga je osuđen na 30 meseci zatvora.

Tokom suđena je Beker istakao kako ga je teško pogodila sopstvena nesposobnost da dugove vrati, dok su njegovi advokati izjavili da je njihov štićenik izgubio pojam o svojoj imovini i troškovima. Međutim, tužilaštvo je odbacilo te navode i istaklo da Beker namerno odugovlačio sa nelikvidnošću i prikrivao imovinu.

Sudski proces traje od 2017. godine, a Bekera je sud proglasio krivin za 4 tačke optužnice (odlaganje nelikvidnosti, skrivanje imovine i dugova), a nevinim na 20 tačaka.

Beker je optužen i da je sakrio dva trofeja sa Vimbldona, a Nemac je istakao da je 38 miliona funti koje je zaradio tokom karijere otišlo tokom razvoda sa prvom ženom Barbarom, podizanje dece i „obaveze skupog životnog stila“.

Danas objavljeno

Ivana Španović kreće u pohod na nov dijamant

Zeljka

Zvezda domaćin finala Kupa

Zeljka

Srbija će imati teniserku na Rolan Garosu

Zeljka

Ostavite komentar