Beker ljut na Italijana: To je nepoštovanje Đokovića - BIGportal.ba
Sport Tenis

Beker ljut na Italijana: To je nepoštovanje Đokovića

Bivši trener Novaka Đokovića i živa legenda tenisa Boris Beker bio je veoma ljut na Italijana Lorenca Musetija jer je predao meč protiv najboljeg igrača sveta.

Museti je dobio dva seta, a onda je srpski as ubacio u “petu brzinu” i stigao do ekspresnog preokreta sa 6:1, 6:0 i 4:0, kada je Italijan odlučio da se preda.

Žalio se na povredu prepona, mada je Museti na konferenciji za medije posle meča rekao da nije povređen, već da je ostao bez snage.

To je naljutilo Bekera koji je oštro reagovao u izjavi za “Eurosport”.

“Nisam video da je upitanju neka ozbiljna povreda, te mislim da to nije bilo u redu, da se povuče. Trebalo bi da poštujete i onog igrača s druge strane mreže i da kažete “danas me je pobedio”, rekao je Beker i dodao:

“Da, bilo bi 6:0. Ali, to je test zrelosti. Novak je šampion i sigurno je navikao na ovakve situacije. Museti je verovatno u jednom trenutku pomislio da može da pobedi prvog reketa sveta. Uvek moraš da veruješ u sebe, pogotovo protiv velikana”.

“Museti je uz Sinera tinejdžer koji je najviše namučio Đokovića. Sve radi dobro, servis je u redu, pokreti, tehnika, samopouzdanje zbog toga štop je daleko dogurao… Međutim, kada igrate protiv starijih igrača onda morate da budete spremni i fizički i mentalno. Mladi igrači ovo ne razumeju. Nije stvar samo u igranju tenisa, već i u karakteru i ličnosti”.

Interesantno, Beker je rekao da Đoković nije favorit u četvrtfinalu protiv Matea Beretinija.

“Za mene je Beretini u prednosti. Imao je slobodan dan, a ni ranije nije imao duge mečeve. Sada je vrlo pažljivo posmatrao duel sa Musetijem i video je da je Đoković pobediv”, poručio je Nemac.

Danas objavljeno

Pobjeda Partizana za treće kolo, veliki uspjeh Veleža

Zeljka

Novakov juriš na dvije medalje, nova šansa za strelkinje

Vanja A

„Užasno je bilo, htio sam da skinem kožu; Hvala Novaku…“

Vanja A

Ostavite komentar