Bekama na otvorenju Svjetskog prvenstva fanovi žestoko osudili zbog jednog razloga - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Bekama na otvorenju Svjetskog prvenstva fanovi žestoko osudili zbog jednog razloga

U Dohi je otvoreno Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a iako su pozvane brojne svjetske zvijezde

Na svečanosti smo mogli vidjeti samo Morgana Freemana kao naratora – i Davida Beckhama u publici. Iako su organizatori slali pozivnice na brojne adrese poznatih, na otvorenje ovog kontroverznog, atipičnog fudbalskog prvenstva, skoro niko se nije odazvao i došao svojom prisutnošću ‘počastiti’ cijelu svečanost.

No, jednom od najvećih fudbalera svih vremena, Davidu Beckhamu, je čini se fudbal bio važniji od bilo čega drugog pa se tako pojavio u VIP loži na tribinama stadiona te svjedočio svečanom otvorenju. Kao i uvijek u ovakvim prilikama, Beckham je bio besprijekorno dotjeran, u odjelu i s kravatom, a izgledao je poprilično mrko s obzirom na veseli događaj kojem je svjedočio. Beckham je osim na otvorenju, na kojem su nastupili muzičari, došao prisustvovati i prvoj utakmici Prvenstva, onoj između Ekvadora i Katara.

Ovo pojavljivanje Beckhama na tribinama dosta je kontroverzno jer se otkrilo da mu je Katar platio preko deset miliona funti kako bi bio službeni ambasador Svjetskog fudbalskog prvenstva u toj zemlji. Kako mnogi smatraju da javne osobe ne bi trebale sarađivati s katarskim čelnicima zbog strogih religijskih zakona koji diskriminiraju mnoge skupine društva u toj zemlji, ovim je potezom David po mišljenju nekih bacio ljagu na svoje ime.

Izvor: story.hr

(S.B.)

Danas objavljeno

Nakon razvoda od brazilske manekenke, Tom Brejdi otišao u celibat?

Vanja A

Kompanija za genetski inženjering pokušava da pticu dodo „vrati u život“

Vanja A

Mrmot Fil predviđa još šest nedelja zime

Vanja A

Ostavite komentar