BEJBI BUM ODGODIO ROČIŠTE: Optuženi za višemilionske zloupotrebe dobili prinove, sudija nije krio oduševljenje - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

BEJBI BUM ODGODIO ROČIŠTE: Optuženi za višemilionske zloupotrebe dobili prinove, sudija nije krio oduševljenje

Neka vam je sa srećom i neka su živa i zdrava, izjavio je danas sudija Pane Gavrić, nakon što je odgodio nastavak suđenja optuženima za višemilionske zloupotrebe oko građevinskog zemljišta u Banjaluci.

Naime, u kratkom vremenskom periodu porodile su se optužene Željka Milinović i Doris Kremenović, pa je odbrana na današnjem ročištu tražila medicinsko vještanje kako bi se utvrdilo da li će i kada optužene uopšte biti sposobne za nastavak suđenja.

Osim dvije optužene, prinovu je u međuvremenu dobio i optuženi Dragan Grulović, čime je zaokružen “bejbi bum” na suđenju za višemilionsku zloupotrebu.

– Nikada u istoriji domaćeg pravosuđa nije se desilo da se tokom sudskog postupka ovoliki broj optuženih mogao pohvaliti da su dobili prinove. Ovo je ujedno i najljepši mogući razlog odgađanja jednog suđenja – komentarisali pravosudni radnici u prolazu.

Podsjetimo, u postupku za višemilionske zloupotrebe položaja sudi se Aleksandru Deuriću, Draganu Gruloviću, Željki Milinović i Doris Kremenović.
Deurić kao pomoćnik direktora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti Geodetske uprave RS i Grulović kao šef područne jedinice GU Banjaluka, terete se da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Grad Banjaluku za najmanje 7 miliona KM.

Deurića i Grulovića terete za zloupotrebe službenog položaja u više predmeta koji su bili u nadležnosti Geodetske uprave RS, a među kojima se posebno izdvajaju slučajevi “Građa” i “Naš dom” u kojima je Grad Banjaluka oštećen za milionske iznose.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Švajcarsko tužilaštvo pokreće krivični postupak zbog pretnji Ambasadi Srbije

M.

Evropska komisija preporučila otvaranje dva klastera sa Srbijom

M.

Uhapšena jedna osoba: Dojavio da je postavljena bomba ispred Zavoda za specijalno obrazovanje djece

M.

Ostavite komentar