Bečić u Kolašinu: Tražimo lokalne i parlamentarne izbore - BIGportal.ba
Region Vijesti

Bečić u Kolašinu: Tražimo lokalne i parlamentarne izbore

Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne, poručio je danas na protestu u Kolašinu lider crnogorskih Demokrata i nedavno smijenjeni predsjednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić.

Građani su se danas okupili na Trgu Vukmana Kruščića u Kolašinu, gdje je u 19 časova, u organizaciji Demokratske Crne Gore, počeo skup “Odbranimo narodnu volju”, a pod sloganom “Ustani. Odbrani. Pobjedi”, prenose Vijesti.

Skup se, kako je najavljeno, održava zbog “prekrajanja izborne volje”.

“Slobodu ako jednom izgubite ne možete je povratiti…Najveći pobjednici su bili oni koje niko nije mogao nazvati izdajnicima. Izdaja se nikada nije praštala i ne smije se oprostiti. Ponosan sam što sam običan čovek među vama. Nećemo stati, mi smo ustali jer ne smijemo odustati. Odbranićemo narodnu volju i pobjedićemo. Nudimo im narodni sud. Da narod olokvom presudi. Spremni smo odmah da odemo na taj sud. Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne”, rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je poručio okupljenima i da svakog dana “treba da budu sve brojniji” ,kao i da je riječ o impozantnom “najvećem skupu na otvorenom u Kolašinu”.

Nakon njega govorio je i poslanik i potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović koji je istakao da se izborna volja u Crnoj Gori mora odbraniti, prenosi RTCG.

Protest u Kolašinu, kako su saopštile Demokrate, “nastavak je veličanstvnog skupa u Podogorici”, koji je održan 9. februara, a nakon obraćanja Bečića i Martinovića, okupljeni su krenuli u šetnju kolašinskim ulicama.

Izvor: Agencije

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar