5. Februara 2022.

Bečić: Sve je jasno kad vatromet ispaljuju pobjeđeni na izborima

Big Portal

Aleksa Bečić je poručio da je, nakon izglasavanja nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića, sve jasno kada, kako kaže, vatromete ispaljuju oni koji su pobeđeni na izborima 30. avgusta, prenose Vijesti.

Istakao je da su se desila tri apsurda – da opozicija odbije da podrži skraćenje mandata i da ide na vanredne izbore.

“Očito je da postoje neke zakulisne radnje. Drugi apsurd je da partija vlasti koja ima najmanje poslanika sruši vladu u kojoj je bila i koncept za koji se zalagala”, rekao je Bečić nakon izglasavanja nepoverenja sa 42 glasa i nakon što je u Skupštini usvojen Predlog za izmene Zakona o lokalnoj samoupravi.

Treći apsurd je, kako je rekao Bečić, da politička partija na čijoj listi nije bio Krivokapić, a to su Demokrate, bude protiv izglasavanja nepoverenja Vladi.

Poručuje i da, ukoliko Demokrate dobiju poziv za razgovore o vladi, prvo od tih partija koje ih pozovu moraju dobiti čvrste garancije da neće sa DPS-om, da bi sa njima moglo da se razgovara.

Bečić je rekao i da je rešenje, ako će da se poštuje volja građana, unutar partija većine i manjinskih ili u izborima.

Istakao je i da usvajanje dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi ukazuje da se neko iz opozicije i dela parlamentarne većine plaši izbora i suda naroda.

Inače, crnogorski portal CdM prenosi da je nakon izglasavanja nepoverenja Vladi, na nekoliko lokacija u Podgorici i Nikšiću usledilo slavlje uz vatromet.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare