Bazar za pomoć u liječenju djevočica Lane i Minje - BIGportal.ba
Banja Luka

Bazar za pomoć u liječenju djevočica Lane i Minje

Na platou Osnovne škole “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš danas se održava humanitarni bazar na kojem se prikupljaju sredstva za liječenje djevojčica Lane Jovanović i Minje Matić iz Srbije koje boluju od spinalne atrofije mišića.

Jedan od organizatora Nikolina Grbić Pavlović rekla je Srni da su roditelji djevojčice Lane potvrdili da su za njeno liječenje već prikupljena sredstva, te da će prema njihovoj želji sva sredstva ovog humanitarnog bazara biti donirana za djevojčicu Minju.

Pavlovićeva je istakala da se danas očekuje veliki odziv, te da su mnogi podržali ovu manifestaciju.

“Donirano je puno stvari, igračaka, kolača, garderobe… Sve je na dobrovoljnoj osnovi, a ukoliko neko smatra da treba platiti mi smo formirali minimalne cijene, ne idemo ispod jedne KM koliko košta humanitarni poziv za jednu od ovih djevojčica”, rekla je Pavlovićeva.

Bazar su organizovale žene iz “Fejsbuk” grupe “Normalne mame Banjaluka” koje su pozvale građane da se pridruže ovom humanom događaju i doprinesu u skladu sa mogućnostima.

Pavlovićeva je dodala da su im se pridružile žene i djevojke iz Čelinca i drugih opština oko Banjaluke.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Miroslav Popržen rekao je da je prijedlog ove neformalne grupe da se humanitarni bazar održi na platou ispred škole odmah prihvaćen.

“Iskreno se nadam da će ovaj humanitarni dogaćaj u narednim danima biti nastavljen i u drugim banjalučkim naseljima”, rekao je Popržen.

Danas objavljeno

Projekat vrijedan oko milion KM: Modernizovana glavna saobraćajnica u Debeljacima

M.

“Ćevap fest” u Banjaluci narednog vikenda

M.

Osvajačima uvijek na meti: Ko je sve i kada vladao Banjalukom?

M.

Ostavite komentar