Bautista Agut: Ma kakva Ibica, ljepše mi je u Londonu! - BIGportal.ba
Sport Tenis

Bautista Agut: Ma kakva Ibica, ljepše mi je u Londonu!

Polufinale Grend slema u 31. godini. To je uspio da ostvari Španac Roberto Bautista Agut koji se kroz sito i rešeto probio među četiri najbolja.

Polufinale Grend slema u 31. godini. To je uspio da ostvari Španac Roberto Bautista Agut koji se kroz sito i rešeto probio među četiri najbolja.

Biti na Vimbldonu u krugu teniskih besmrtnikaa, kakvi su Federer, Đoković i Nadal, teško da ima šta čudesnije od toga, a Bautista Agut je zaslužio svoje mesto.

Iz kola u kolo igrao je sigurno, padali su redom Peter Gojovčić, Stiv Darsis, Karen Hačanov, Benoa Per, eto i Gvido Pelja. Što je bilo pred njim, pobedio je.

Bautisti Agut očigledno ove godine odgovara nešto sporija trava, sa čime su saglasni mnogi teniski komentatori ovde na Vimbldonu.

Rekao je to i Novak Đoković, branilac trofeja, koji će sa Bautistom Agutom igrati u polufinalu.

Biće to njihov 11. okršaj, Novak u pobedama vodi sa 7:3, ali je dva posladnja duela, u Dohi i Majamiju ove godine, izgubio u tri seta.

Svestan je Novak da u polufinalu nema slučajnih igrača, zato i kaže da je Bautista igrač takav da vam ništa ne poklanja i da morate da ga pobedite igrom.

Protiv Pelje u četvrtfinalu, trebalo mu je nešto više od pola sata da završi posao, i kada je uspeo, mogao je i da se šali sa novinarima.

Nije bila šala, zaista nije ni sanjao da će igrati u polufinalu, pa je ranije bukirao letovanje.

Po planu je trebalo da sam već sada u Ibici. Sve smo organizovali. Prijatelji, njih šest, svi su već tamo. Ipak, lepši je osećaj biti i dalje u Londonu“, priznao je teniser koji je često puta umeo na Grend slemu da dođe do osmine finala, ali ne i dalje.

Sada nije problem, prijatelji će zbog njega, doći iz Ibice.

Danas objavljeno

Lionel Messi sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu

Vanja A

Novak: Ići će na pobjedu protiv mene

Vanja A

Košarkaši BiH ostvarili drugu pobjedu u kvalifikacijama za SP

Vanja A

Ostavite komentar