11. Februara 2022.

Batinar pojasnila: Kako glasati na izborima za savjete mjesnih zajednica u Banjaluci

Big Portal

Kako glasati na predstojećim izborima za savjete mjesnih zajednica, pojasnila je Nada Batinar, predsjednik Gradske izborne komisije Banja Luka.

“Kada budete glasali, obratite pažnju na to koliko kandidata obilježavate na glasačkom listiću”, kazala je Batinar.

Kako je navela, imamo četiri grupe mjesnih zajednica, koje u zavisnosti od broja birača biraju svoje predstavnike, i to prva grupa bira pet predstavnika, druga grupa bira sedam, treća devet i najveća mjesna zajednica Starčevica bira 11 predstavnika.

“Mogućnost da odaberete jeste da glasate najmanje za jednog kandidata na glasačkom listiću obilježavajući iksom kvadratić ispred prezimena i imena kandidata, a najviše onoliko kandidata koliko se bira u savjet vaše mjesne zajednice. Kada je riječ o odabiru imena, specifičnost ovih izbora jeste da možete odabrati baš prezimenom i imenom ne obraćajući pažnju na to ko je predlagač konkretnog kandidata, nego da odaberete onoliko koliko se bira predstavnika u vašoj mjesnoj zajednici”, objasnila je Batinar.

Dodala je da će birači na dan izbora imati dostupne sve informacije na biračkim mjestima, ali i na zvaničnoj internet stranici Grada Banja Luka gdje već mogu da prate sve neophodne detalje, saopštili su iz Gradske uprave.

“Dakle, sve informacije biračima su dostupne na sajtu Grada, oglasnim tablama u mjesnim zajednicama, ali i u Centru za birački spisak i Gradskoj izbornoj komisiji Banja Luka”, zaključila je Batinar.

Biračka mjesta i kandidatske liste
U svim mjesnim zajednicama određena su biračka mjesta. Takođe objavljene su ovjerene kandidatske liste koje su, osim na internet stranici Grada Banja Luka, izložene i na oglasnim tablama pripadajućih mjesnih zajednica. Gradska izborna komisija pozivala je ovlaštene predlagače i kandidate na objavljenim listama – da izvrše uvid u ispravnost i ličnih podataka (prezime i ime), kao i ispravnost podataka u nazivu ovlaštenih predlagača.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare