BAT presudio u korist Lesora, Zvezda demantovala - BIGportal.ba
Košarka Sport

BAT presudio u korist Lesora, Zvezda demantovala

KK Crvena zvezda demantuje navode da nije isplatila bivšeg košarkaša Matijasa Lesora.

FIBA je na svoj sajtu u utorak objavila da je arbitražni sud presudio u korist Matijasa Lesora protiv nekadašnjeg kluba KK Crvena zvezda.

Kako stoji u tekstu, Zvezda je odbila da učestvuje u postupku pred sudom i zbog toga je presuđeno u korist Lesora, ali nije navedeno o kom se iznosu radi.

Kako je rečeno iz kluba, tačnije PR Crvene zvezde Igor Vujičin, Zvezda francuskom košarkašu ne duguje novac i sve obaveze su izmirene.

“U ime KK Crvena zvezda mts ovim putem demantujem obaveštenje koje je objavljeno na sajtu FIBA BAT 05.05.2020. godine u večernjim časovima, u kome se navodi „da je KK Crvena zvezda navodno izgubila spor i da je naš klub dužan da isplati zaostala primanja i premije francuskom košarkašu Matijasu Lesoru“. KK Crvena zvezda mts je još 2018. godine sporazumno raskinuo ugovor sa francuskim košarkašem, a tokom proleća 2019.godine u potpunosti i izmirio po utvrđenoj dinamici sva dogovorena dugovanja Matijasu Lesoru, o čemu je 12.06.2019. godine bio obavešten i predstavnik FIBA Bendžamin Šindler od strane menadžera igrača Miodraga Miška Ražnatovića. Za sve navedeno, KK Crvena zvezda ima i svu neophodnu dokumentaciju kao nepobitan dokaz! Ko je i zašto, baš sada i u vreme pandemije virusa Covid-19 plasirao ovu potpunu neistinu ostavljamo javnosti da proceni, ali je neverovatno da se ovakav „propust“ slučajno ili ne, događa FIBA (organizaciji koja sebe smatra ozbiljnom), i to ne prvi put kada je u pitanju Crvena zvezda!”
, napisao je u saopštenju PR KK Crvena zvezda Igor Vujičin.

Matijas Lesor je dres Crvene zvezde nosio u sezoni 2017/18.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar