13. Oktobra 2022.

Baskonija: Situacija je ozbiljna, Zvezdin transfer je nelegitiman!

Big Portal

Argentinski plejmejker vratio se u Evroligu i u četvrtak potpisao dvogodišnji ugovor sa Zvezdom.

Nedugo zatim stiglo je saopštenje španskog tima, koji situaciju označava kao “ozbiljnu”, a kao sporno označavaju činjenicu da oni polažu prava na Vildosu i da im se apropo toga niko nije obratio.

Saopštenje Košarkaškog kluba Baskonija prenosimo vam u celosti:

“S obzirom na objavu Crvene zvezde o angažmanu igrača Luke Vildose i s obzirom na ozbiljnost situacije, Upravni dodbor Baskonije želi da saopšti:

1. Baskonija poseduje prava na igrača van NBA lige kao što je dogovoreno kada je igrač odlazio u Nujork Nikse, meseca maja 2021. godine. To znači da u slučaju potpisa za klub van NBA lige ili igrač ili klub moraju da finansijski obeštete Baskoniju.

2. U slučaju angažmana Luke Vildose u Crvenoj zvezdi, on je obavljen bez učešća ili saglasnosti Baskonije. Čak i bez bilo kakve komunikacije u vezi sa tim. I bez plaćanja ugovorene novčane naknade. To predstavlja veoma ozbiljno kršenje dogovora postignutog prilikom njegovog odlaska u NBA ligu i pripisuje se igraču i klubu njegove destinacije.

3. Suočena sa takvom situacijom, Baskonija čim je saznala za njegov ugovor sa Crvenom zvezdom, izričito je i nepobitno zahtevala od kluba i od samog igrača poštovanje prava koja uživa. Takođe, slučaj je prijavljen Evroligi od koje se traži primena odgovarajućih zakonskih mera, posebno suspenziju registracije igrača od strane Crvne zvezde kako bi se zadržao integritet takmičenja koji bi u protivnom mogao da bude na udaru.

4. Konačno, ukoliko prethodni dogovori ne budu ispunjeni u propisanim rokovima, Baskonija će nastaviti da preduzima odgovarajuće zakonske radnje kako bi do tančina zaštitila svoja prava, kako od igrača, tako i od Crvene zvezde kao odgovornih za navedeno kršenje regulatornih propisa Evrolige.”

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare