"Baš me zanima Đokovićeva vjera kada bude morao da propusti Grend slem jer neće da se vakciniše" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Baš me zanima Đokovićeva vjera kada bude morao da propusti Grend slem jer neće da se vakciniše”

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik prokomentarisao je nedavne izjave i planove Novaka Đokovića.

Srpski teniser je podelio javnost svojim stavom o potencijalnoj vakcini protiv koronavirusa.

On je privukao reakcije velikog broja ljudi, oglasili su se i jedan srpski i jedan hrvatski epidemiolog, a sada i bivši kolega.

“Ne moram da se slažem sa nečijim uverenjima kako bih poštovao to u šta veruju. Na kraju krajeva, ne svodi se sve na to da li on veruje ili ne u vakcinaciju, već na to koji je najbezbedniji način da se tenis vrati na veliku scenu. A, to će biti sa testiranjem, to će biti sa vakcinacijama – to će nam dopustiti da se vratimo u ono što nazivamo normalnim”, objasnio je Rodik za “Tennis channel”.

Novak je izjavio da trenutno ne želi da donese odluku o tome da li će se vakcinisati ukoliko to bude obavezno kako bi učestvovali na Turu, a Rodik veruje da postoji nešto što će mu olakšati taj izbor.

“Dakle, Novak je ovo i sam rekao. Ne moram da se slažem sa njim. On zna da će morati da donese odluku (u jednom trenutku). Baš me zanima koliko će da potraje njegova vera ako bude morao da propusti Grend slem jer neće da se vakciniše”, jasan je nekada prvi “reket” planete.

Rodik se osvrnuo i na izvanredan gest “velike trojke” u kojem se predložila pomoć ugroženim teniserima ATP tura, odnosno onim koji nisu mogli da naprave finansijske zalihe tokom karijera kako bi sada preživeli nekoliko meseci bez novca.

“Najbolje ideje će biti najjače kada ih izgovore vođe naše igre, na terenu ili van njega. Novak, Rafa i Rodžer su to uvek radili”, rekao je Rodik i nastavio:

“Želim da vidim da nešto bude potpisano, da se Grend slem turniri obavežu. Mislim da su oni odgovorni za 81 odsto prihoda tenisa, tako da oni moraju da daju svoj doprinos. Nije kao da su im igrači rekli da oni moraju sve da urade. I mi dajemo naš novac”.

Baš kao i Portugalac Žoao Souza, Rodik veruje da odabir toga ko će dobiti novac a ko će ga dati ne može biti potpuno “crno-beo”.

“Poslao sam poruku Rodžeru pre nekoliko dana kada sam pročitao (to pismo). Rekao sam mu da je odlučivanje po renkingu dobro, ali da bi možda trebalo i da se pogleda lista vodećih po broj osvojenog novca na turnirima. Možda bi to bio bolji način, tako da bi neko kao (Endi) Mari (do pre par godina najbolji teniser sveta prim. aut) plaćao kao da je Top 5 igrač. Nadam se da postoji način da se svemu tome priključe i neki penzionisani igrači”, otkriva svoj plan Amerikanac.

Danas objavljeno

Španci nemilosrdni prema Urugvaju, Katar siguran

V.R.

Boaći oprostio Zvezdi 250.000 evra

V.R.

Mbape: Da imam odgovor, dao bih ga danas

V.R.

Ostavite komentar