Barselona unajmila botove da napadaju Mesija?! - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Barselona unajmila botove da napadaju Mesija?!

Fudbalski klub Barselona negirao je optužbe da je unajmio kompaniju koja je na društvenim mrežama objavljivala negativne komentare o svojim igračima i rivalima.

Nešto ranije, “Marka” je prenela da su čelnici Katalonaca unajmili jednu privatnu agenciju koja upravlja sa stotinak profila na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu kako bi oni napadali pre svih Lionela Mesija i Đerara Pikea, te bivšeg trenera ovog tima Pepa Gvardiolu.

Barselona je negirala “bilo kakvu vezu i ugovaranje usluga povezanih sa nalozima na društvenim mrežama na kojima su objavljivane negativne ili omalovažavajuće poruke vezane za bilo koju osobu, entitet ili organizaciju koja može biti ili je povezana sa klubom”.

Barselona je navela da je kompanija I3 Ventures “pružalac usluga” klubu i da “nema nikakve veze sa pomenutim nalozima, a ako bi se došlo do bilo kakvog drugačijeg odnosa, klub bi raskinuo ugovor i pokrenuo sve pravne radnje kako bi odbranio svoje interese”.

Radio Kadena Ser preneo je da je kampanja imala za cilj da poboljša imidž predsednika Barselone Đozepa Bartomeua i direktora, ali i da je ciljala druge predsedničke kandidate.

Najveća Zvezda Barselone Mesi se nedavno sukobio sa upravom, kada je putem društvenih mreža kritikovao sportskog direktora Erika Abidala.

Barselona je saopštila da plaća usluge za “praćenje društvenih mreža sa ciljem analize pozitivnih i negativnih poruka o samoj organizaciji”.

“Klub pokušava da vodi računa i sačuva reputaciju i ljudi koji su povezani sa klubom, sponzora, igrača, članova uprave, članova navijačkih klubova”, piše u saopštenju.

Barselona je tražila hitnu ispravku objavljenih informacija i navela da zadržava pravo na sprovodjenje pravnih radnji protiv onih koji su optužili klub.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar