Barselona se suočava s mogućnošću zatvaranja: Stanovnicima preporučeno da ne izlaze napolje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Barselona se suočava s mogućnošću zatvaranja: Stanovnicima preporučeno da ne izlaze napolje

Vlasti Barselone poručile su stanovnicima tog grada da ostanu kod kuća danas i da se ne okupljaju u grupama većim od 10 osoba, zbog virusa kovid-19.

“Preporučujemo ljudima da se ne kreću mnogo sem ako nije neophodno. Veoma je važno poštovati ove mere sada jer je to najbolji način da se izbegne potpuno zatvaranje grada”, izjavila je katalonska sekretarka za zdravstvo Alba Verges, prenosi Rojters.

Stanovnicima Barselone preporučuje se da kupuju putem interneta, kao i da se ograniče kulturna i sportska dešavanja, međutim muzeji i dalje ostaju otvoreni.

Barselona je drugi po veličini španski grad sa 1,6 miliona stanovnika, ali od prošle nedelje Barselona i susedni grad Aragon prednjače u povećanju broja novih slučajeva virusa kovid-19.

Od početka epidemije korona virusa Španija je jedna od zemalja koje su najviše pogođene epidemijom sa oko 28.000 smrtnih slučajeva.

Od kako je 21. juna ukinut karantin u toj zemlji se pojavilo više od 170 klastera što je nagnalo lokalne vlasti da uvedu niz restrikcija.

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar