14. Oktobra 2021.

Barikade sklonjene, protest podrške u Beogradu nastavlja se u subotu

Big Portal

Barikade koje su građani sa sjevera KiM postavili tokom popodneva, poslije napada specijalnih jedinica ROSU, uklonjene su sinoć.

Reagovali su i brojni ambasadori, a iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini poručili su da “nikakvo nasilje, bilo da je usmjereno protiv vlasti, medija ili građana, nije prihvatljivo”.

Svjetski mediji prenijeli su da je tokom jučerašnje intervencije bezbednosnih snaga Prištine povrijeđeno 20 ljudi, kao i da su građani srpske nacionalnosti na sjeveru zbog svih ovih događaja uznemireni i zabrinuti.

Dramatične scene koje su tokom dana viđene u Kosovskoj Mitrovici podigle su na noge građane u Beogradu koji su sinoć ispred Skupštine Srbije u Beogradu održali skup podrške Srbima na KiM, a novi su zakazali za subotu u 18 časova ispred američke ambasade.

Osim ranjenog Sofronijevića, čije stanje se poslije operacije stabilizovalo, građane je dodatno uznemirila vijest da je brutalna akcija specijalnih jedinica Kosovske policije bitno uticala i na smrt Verice Đelić (71) iz Zvečana u čijem su dvorištvu kosovski specijalci ispalili veliku količinu suzavca i šok bombi, a koja je, prema riječima njenog sina Igora, umrla zbog stresa i gušenja koje je tada dobila.

KFOR juče nije bio u Kosovskoj Mitrovici, a oglasili su se i rekli da prema Rezoluciji 1244 “oni nemaju ta ovlašćenja”.

I dok je predsjednica Kosova Vjosa Osmani, otputovala za Njujork kako bi učestvovala na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će sutra biti razmatran izvještaj Generalnog sekretara UN o situaciji na Kosovu, predsjednik Srbije Aleksandta Vučić, tokom jučerašnjeg obilaska Raške i pripadnika Vojske Srbije i Žandarmerije uputio je jasnu poruku da će Srbija odbraniti naš narod na Kosovu i Metohji, uz poruku “Nema povlačenja” i “Predaja nije opcija”, prenosi Blic.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare