28. Decembra 2022.

Barikade devetnaesti dan, Vučić i Mojsilović obišli jedinice Vojske Srbije kod Raške

Big Portal

“Vjerujem u pravdu i pravo, ali više od svega u srpsku mudrost, ali i snagu i odlučnost. Živjela slobodarska Srbija”, poručio je predsjednik Srbije na Instagramu.

Vučić se potom s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, ambasador Srbije u SAD Markom Đurićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, uputio ka kasarni u Raškoj, na razgovar s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova i Metohije.

Dačić: Džačka podstiče Kurtija na dalje provokacije
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da se albanska ministarka spoljnih poslova Olta DŽačka oglasila dajući podršku kriminalnom režimu Aljbina Kurtija i brutalno napadajući Srbiju da zvecka oružjem.

“Nijednom rječju nije opomenula Kurtija da ima međunarodnu obavezu da primenjuje Briselski sporazum, Rezoluciju 1244 i sve druge relevantne dokumente, obavezu da formira Zajednicu srpskih opština, da ne smije da šalje naoružane albanske jedinice na sjever i da ne hapse Srbe samo zato što su Srbi”, istakao je Dačić za Tanjug.

Barikade su, kako je naglasio, miran politički otpor protiv terora nad srpskim narodom, koji sprovodi Aljbin Kurti.

“Umjesto da ga upozore da ne ugrožava mir i stabilnost u regionu, albanska ministarka ga još podstiče na dalje provokacije. Zato i ona i cijela međunarodna zajednica snose ogromnu odgovornost za sve što se dešava i može se desiti na Kosovu. Srbija će sve učiniti za mir, na čelu sa predsjednikom Republike Aleksandrom Včićem, ali će i sve učiniti da zaštiti srpski narod od terora i pogroma’ “, poručio je Dačić.

Džačka je prethodno na Fejsbuku izrazila ”duboku zabrinutost” zbog barikada na severu KiM i optužila vlasti u Srbiji da, kako tvrdi, ”opravdavaju barikade i kriminalne grupe koje odbijaju da ih uklone”.

(RTS)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare