Barbados nudi strancima mogućnost da godinu dana rade na daljinu sa tog ostrva - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Barbados nudi strancima mogućnost da godinu dana rade na daljinu sa tog ostrva

Premijerka Mija Motli razmatra da pokrene projekat koji bi ljudima iz inostranstva omogućio da žive i rade na daljinu na tom ostrvu godinu dana, piše Sky News.

Ona je na tu ideju došla upravo zbog trenutne pandemije koronavirusa, koja je kratka, turistička putovanja potpuno onemogućila.

Barbados planira da otvori granice za međunarodne posetioce 12. jula, a oni koji se odluče da prihvate premijerkinu ponudu imaće priliku da se upoznaju sa lokalnom kulturom i načinom života, na način na koji to turisti ne uspeju.

Turizam čini 40 odsto BDP-a Barbadosa, a 30 odsto njegove radne snage zaposleno je u tom sektoru, prema Travel Market Report.

No, ta industrija je ozbiljno ugrožena pandemijom koronavirusa, koja je, takođe, prizemljila avione i ukotvila brodove.

“Ne morate da radite u Evropi, ili u SAD ili Latinskoj Americi, ako možete da dođete ovde i radite nekoliko meseci u cugu; odete i vratite se.”, poručila je Motli u saopštenju.

“Ali, da bi ove stvari stvarno odjeknule, šta to znači? To znači da to što mi nudimo treba da bude svetska klasa i ono što ćemo nastaviti da nudimo je svetska klasa”, poručila je Motli.

Ono što je sigurno je da će na ovaj poziv Barbadosa moći da odgovore samo ljudi sa dubljim džepom.

No, ipak, za one koji se odluče, a i mogu da odu na Barbados, treba da znaju da im je potreban negativan rezultat Covid-19 testa, kao i da moraju da nose maske na aerodromu.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Ima ih više od 40 miliona: Koji sektori i dalje zarađuju na “modernim robovima”?

Zeljka

Danska i nevrijeme: Kako se drama tokom snježne oluje pretvorila u zimsku bajku u Ikei

Zeljka

Zabranili plastične kese: Koliko ćete plaćati ako putujete u Makedoniju?

Zeljka

Ostavite komentar