Bankari u Srpskoj POSUMNJALI NA PRANJE 2,3 miliona maraka - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Bankari u Srpskoj POSUMNJALI NA PRANJE 2,3 miliona maraka

Banke u Republici Srpskoj su prijavile Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) 6 sumnjivih transakcija u ukupnom iznosu od oko 2,3 miliona konvertibilnih maraka.

Podaci se odnose na prijave iz prvih šest mjeseci ove godine. Takođe banke su prijavile i dva sumnjiva klijenta, pravna lica za pranje novca, a sumnja se da se radi o fiktivnom preduzeću-nerezidentu i plaćanje prema ofšor destinaciji.
U prvom polugodištu banke nisu iskazale sumnju na finansiranje terorističkih aktivnosti, niti su imale gotovinskih transakcija, sumnjivih transakcija, niti prijavljenih sumnjivih klijenata.

– Na osnovu mjesečnih izvještaja koje banke dostavljaju Agenciji za bankarstvo RS o gotovinskim, povezanim gotovinskim i sumnjivim transakcijama, a koje su prijavile SIPA, kao i na osnovu izvršenih provjera u kontrolama na licu mjesta, banke su u prvom polugodištu 2019. prijavile ukupno 63.802 gotovinske transakcije u vrijednosti od oko 1,9 milion КM, što predstavlja 0,32 odsto ukupno obavljenih transakcija u bankarskom sektoru Republike Srpske, odnosno 6,65 odsto ukupne vrijednosti obavljenih transakcija u bankarskom sektoru Republike Srpske – kažu u Agenciji za bankarstvo RS.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Detalji tuče u Banjaluci: Jedna osoba završila u bolnici zbog rasprave oko reda ispred pekare

M.

Parlament BiH danas o budžetu, Izbornom zakonu…

M.

Kanada razmjestila dva ratna broda u Baltiku i S. Atlantiku

M.

Ostavite komentar