Banjaluku potresla tragična vijest: Iznenada preminuo Sreten Zec, utemeljivač ragbija u BiH i član "Bijelih zečeva"! - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Banjaluku potresla tragična vijest: Iznenada preminuo Sreten Zec, utemeljivač ragbija u BiH i član “Bijelih zečeva”!

Preminuo je u 44. godini

Šokantna vijest odjeknula je večeras Banjalukom:

u gradu na Vrbasu, u 44. godini, iznenada je preminuo Sreten Zec, jedan od utemeljivača ragbija kako u Banjaluci, tako i u Bosni i Hercegovini.

Zec je rođen 1976. godine, bio je član banjalučke ragbi ekipe “White Rabbits” (Bijeli zečevi), te prvi kapiten reprezentacije BiH u ragbiju, ali i inicijator formiranja Asocijacije Ragbi 13 Bosne i Hercegovine.

Sa ragbijem se upoznao 2009. godine na doktorskim studijama filozofije u Beogradu, a ubrzo ga je i zaigrao, i to za FAK (Filozofsko-akademski klub) u beogradskoj Univerzitetskoj ligi.

Početkom marta 2012. godine, pokrenuo je i prvi ragbi klub u Republici Srpskoj – “Bijele zečeve”. Iste godine, Sreten Zec je u rodnom Novom Gradu osnovao još jedan klub u RS, Nove gromove, te su ta dva kluba bili inicijatori ovog sporta na našim prostorima.

Zec je bio uspješan i na polju nauke, te je nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, završio filozofiju i sociologiju.

Mjesto i vrijeme sahrane Sretena Zeca biće naknadno određeni.

mondo.ba

Danas objavljeno

Rafa krenuo silno, pa stao, ali ipak prošao u četvrtfinale

Vanja A

Niko nikad kao Jokić u NBA

Vanja A

Prvi još od Kobija: Završila se Stefova istorijska serija

Vanja A

Ostavite komentar