Banjaluka: Za sufinansiranje vantjelesne oplodnje pristigla 21 prijava - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Za sufinansiranje vantjelesne oplodnje pristigla 21 prijava

U Banjaluci je pristigla 21 prijava na javni konkurs za dodjelu pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka vantjelesne oplodnje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Konkurs je bio raspisan u okviru gradskog programa pronatalitetne politike kojim su izdvajanja iz budžeta grada za ove namjene uvećana za 62,5 odsto.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport potvrdili su Srni da će sve validne prijave biti razmotrene i bodovane, a rezulatati objavljeni na gradskom sajtu.

Na ovaj konkurs, koji je zatvoren 2. jula, mogle su se prijaviti žene do 42 godine sa prebivalištem na području Banjaluke, koje su iskoristile pravo na sve postupke biomedicinski potpomognute oplodnje na teret sredstava Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, a da nisu ranije ostvarile pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći kod grada Banjaluka.

Grad je za ovu podršku bračnim parovima obezbijedio 100.000 KM.

Pojedinačni iznos za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje, umjesto dosadašnjih 2.500 KM, povećan je na 4.000 KM.

Iz Gradske uprave navode da su u posljednje dvije godine podržani svi prijavljeni i validni zahtjevi za vantjelesnu oplodnju, kojih je prošle godine bilo osam, a 2018. godine 35 zahtjeva.

Danas objavljeno

Uspostavljen jednosmjerni saobraćaj kroz Lazarevo, Novu varoš i Borik

Vanja A

Radno u Motikama: Počela gradnja 1.600 metara vodovoda

M.

Mnogi čekaju na novi dom: Akcija udomljavanja pasa iz azila još uvijek traje

M.

Ostavite komentar