7. Februara 2020.

Banjaluka za projekte kulturnog stvaralaštva izdvaja 200.000 KM

Big Portal

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić rekao je da će prioritetno biti podržani projekti čiji je fokus razvoj publike i umjetničke produkcije, razvijanje kreativnosti kod djece i decentralizacija kulturnih sadržaja u područnim školama i društvenim domovima.

On je istakao da će podršku dobiti i projekti koji utiču na razvoj svijesti građana o zajedničkom razvoju kulturnog turizma.

Podsjetivši da je grad prošle godine po javnom pozivu podržao 41 projekat iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, za šta je izdvojeno ukupno 166.350 KM, Stanić je istakao da resorno odjeljenje ima sve više prijavljenih.

“To pokazuje da postoji dobra saradnja Gradske uprave i civilnog sektora, a mi očekujemo da je u narednom periodu i ojačamo”, naglasio je Stanić.

On je naveo da ukupna sredstva planirana za kulturu u okviru resornog odjeljenja iznose 935.350 KM, dok je prošle godine izdvojeno 693.000 KM.

Stanić je dodao da će detaljnu informaciju o raspodjeli sredstava, odnosno o godišnjim aktivnostima u kulturnoj djelatnosti na području Banjaluke u prošloj godini, razmatrati odbornici na sjednici Skupštine grada zakazanoj za 12. februar.

On je podsjetio da je grad Banjaluka jedini u BiH sačinio dokument “Strategija razvoja kulture 2018-2028”, koji je nastao iz inicijative da se kandiduje za titulu Evropska prijestonica kulture 2024, i koji je usvojila gradska Skupština.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare