29. Jula 2020.

Banjaluka: Više od 2.500 prijava za oslobađanje od komunalne takse

Big Portal

U ovom odjeljenju navode da je do sada je odobrena subvencija za komunalnu taksu za isticanje poslovnog imena za 887 privrednih subjekata, u ukupnom novčanom iznosu od 105.360 KM.

  • U obradi su i zahtjevi za subvencije iznosa kamate poslovnim subjektima. Do sada je zaprimljeno 28 zahtjeva, u toku je obrada pristiglih, nakon čega će biti donesena odluka za svakog korisnika pojedinačno – ističu u Odjeljenju.

Osim navedenih, olakšice su pripremljene i za poslovne subjekte koji imaju obavezu plaćanja zakupa javnih površina.

  • Do sada su rješenja za oslobađanje od plaćanja ovih naknada dobila 32 poslovna objekata, dok je 20 rješenja u procesu izrade – rekli su u Odjeljenju za privredu i podsjetili na mogućnost da se privrednici prijave za oslobađanje od plaćanja zakupnine, ukoliko rade u nekom od poslovnih prostora u vlasništvu grada.

Iz resornog odjeljenja podsjećaju da vrijednost seta mjera prema privredi i građanima iznosi do 3,5 miliona KM namijenjenih za subvencije, podsticaje i olakšice prema poslovnim subjektima i dijelu građana, dok je u dijelu restrukturisanja gradskih finansija taj iznos oko šest miliona KM.

Grad Banjaluka je sredinom aprila pozvao poslovne subjekte da se prijave za olakšice koje je definisao kroz set ekonomskih mjera, s ciljem olakšanja teške situacije izazvane pojavom virusa korona.

Svi privrednici koji žele da se prijave za neku od gradskih olakšica to mogu učiniti do kraja ove godine, osim za odobravanje moratorijuma na otplatu duga, gdje je krajnji rok za prijavu bio 30. jun.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare