Banjaluka: Više od 1.500 led svjetiljki za osam naselja - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Više od 1.500 led svjetiljki za osam naselja

U 79 ulica na području osam banjalučkih naselja stara rasvjeta biće zamijenjena novim LED svjetiljkama, u okviru velikog projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete.

Ovogodišnji radovi počeli su krajem juna od naselja Paprikovac, gdje je u više ulica instalirana savremena rasvjeta, a u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove Srni je potvrđeno da će ovaj posao ubrzo uslijediti na području naselja Lazarevo.

Nove LED svjetiljke biće postavljene i u više ulica na području naselja Nova Varoš, Centar, Obilićevo, Starčevica, Borik i Kočićev Vijenac.

Riječ je o projektu energetske efikasnosti koji grad Banjaluka realizuje sa Razvojnim programom UN već drugu godinu, a ovaj put biće instalirano više od 1.500 LED sijalica.

U okviru tog projekta, prošle godine je instalirano više od 1.800 ovih sijalica u 60 banjalučkih ulica, odnosno šest mjesnih zajednica.

U Odjeljenju za komunalne poslove ističu da je efekat ovog posla višestruk jer se dobija kvalitetna rasvjeta i ušteda električne energije veća od 60 odsto.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za ponedjeljak, 08.03.2021. godine

Zeljka

Gradski štab Banjaluka: Pojačane kontrole, 8. mart proslaviti bez okupljanja

M.

Stanivuković: Radišićev restoran biće porušen!

M.

Ostavite komentar