15. Marta 2021.

Banjaluka ukida kandže za nepropisno parkiranje

Big Portal

Tako će vozači nepropisno parkiranih vozila biti pošteđeni čekanja da im se odblokira vozilo, jer se često dešavalo da veći broj njih u kratkom vremenu zove da se izvrši deblokiranje.

“Jednostavnije je da to budu prekršajni nalozi, nego da koristimo kandže za automobile. Čitav postupak bi bio u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i prekršaji bi se plaćali kao neki drugi i u prvih sedam dana to bi bilo 50 odsto jeftinije”, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je ove izmjene u vezi sa procedurom oko uklanjanja „kandži“, predložio za martovsku sjednicu Skupštine Grada.

Kako je naveo, to ne bi uticalo na smanjenje prihoda u Budžetu Grada, jer bi oni koji rade ovaj posao lakše ga obavljali, ne bi postavljali „kandže“, čiji je broj ograničen, nego bi fotografisali nepropisno parkirano vozilo.

Pored navedenog, blokirano vozilo onemogućava drugim vozila da koriste parking mjesto.

“Sveukupno, planirane izmjene direktno će uticati na kvalitetnije regulisanje stacionarnog saobraćaja kao sastavnog dijela saobraćajnog sistema grada Banje Luke”, navodi se u Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima grada Banje Luke, predloženoj za narednu sjednicu Skupštine Grada.

Pozitivno mišljenje na ove izmjene dala je i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare