Banjaluka: Ujutru zabrana kretanja osim za radnike i starije od 65 - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Ujutru zabrana kretanja osim za radnike i starije od 65

Prema odluci gradskog Štaba za vanredne situacije, u Banjaluci će ujutru od 7 do 11 časova imati pravo da se kreću samo lica starija od 65 godina, te lica koja moraju da idu na posao ili neodložne ljekarske preglede.

Sutra će u ovom periodu na području grada Banjaluka biti zabranjeno kretanje ostalim licima mlađim od 65 godina, kako bi se izbjeglo miješanje sa starijom populacijom.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je juče, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, da će na taj način biti omogućeno starijim građanima da nesmetano obave svoje poslove u predviđenom vremenu.

– U petak, u gradu vrijedi opšta zabrana kretanja u navedenom vremenu, osim za osobe koje su vezane poslom, imaju neophodne zdravstvene potrebe i za lica koja su u funkciji pomoći penzionerima – rekao je Radojičić.

Iz Gradske uprave Banjaluka pojasnili su da sutra ujutro, od 7 do 11 časova, kada je uvedeno ograničenje za sva druga lica osim starijih od 65 godina, neće biti potrebne potvrde za one koji idu na posao.

– Ljudi će normalno moći da idu na posao i neće im biti potrebne potvrde. Ukoliko vas zaustave organi reda potrebno je samo naglasiti da ste krenuli na posao – dodali su iz Gradske uprave.

Danas objavljeno

Plavi telefon dostupan do 22.00 časova

M.

Slavlje u Banjaluci: Pogledajte kakva je atmosfera bila na dočeku igrača Borca

M.

Donacije Srbije: Banjaluka od 2017. godine dobila 8,7 miliona KM

M.

Ostavite komentar