Banjaluka: U školama i ove godine besplatne sportske sekcije - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: U školama i ove godine besplatne sportske sekcije

Osnovci u svim banjalučkim školama i ove godine moći će besplatno da učestvuju u radu sportskih sekcija u okviru projekta “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije”, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Početak projekta, koji je uveden lani, očekuje se uskoro, a juče je komisija za izbor profesora fizičkog vaspitanja intervjuisala 38 kandidata prijavljenih putem javnog poziva, navedeno je u saopštenju.

Iz gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, navode da će nezaposlenim i zaposlenim profesorima u odnosu na prethodnu godinu biti omogućeno da rade u sekcijama sa učenicima od drugog do petog razreda.

  • Na taj način profesorima je data mogućnost dodatnog usavršavanja kroz koristan rad u struci, a djeci omogućeno kvalitetno psihofizičko obrazovanje – pojasnili su iz resornog odjeljenja.

Načelnik ovog odjeljenja Dragan Banjac rekao je da će profesori koji nemaju položen stručni ispit, odnosno koji su na stručnom osposobljavanju, biti i dalje angažovani u sekcijama sa učenicima od drugog do petog razreda, kao i u redovnoj nastavi, kako bi stekli uslov za polaganje tog ispita.

Danas objavljeno

Stanivuković ima novi plan uređenja centra Banjaluke

M.

Planirana isključenja el.energije za 12.04.2021. godine

Vanja A

Počela sanacija magistralnog puta Banjaluka-Srpske Toplice

M.

Ostavite komentar