Banjaluka u akciji "Sat za našu planetu" - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka u akciji “Sat za našu planetu”

Grad Banjaluka će i ove godine podržati globalnu ekološku akciju “Sat za našu planetu”, koja će biti održana u danas, u vremenu od 20.30 do 21.30 časova.

Utom periodu, biće isključena svjetla na zgradi Gradske uprave, a na poziv Grada, akciju su podržali: Banski dvor, Muzej savremene umjetnosti RS, „Pošte Srpske“ i „Elektrokrajina“, koji će u tom periodu takođe isključiti rasvjetu na svojim objektima.

Tako će se najveći grad Republike Srpske, po 12. put, pridružiti brojnim svjetskim gradovima koji simboličnim isključivanjem svjetla na sat vremena žele da ukažu na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, kao i da se uputi snažna poruka kako je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanjem resursa na planeti.

„Pokreni se za Planetu“, slogan je ovogodišnje akcije, kojoj doprinos mogu dati i sugrađani, isključivanjem svjetala u svojim domovima.

Inače, akcija „Sat za našu planetu“ počela je 2007. godine u Sidneju. Brojne svjetske znamenitosti, od tada, bile su u mraku kao poruka o neophodnosti preduzimanja konkretnih akcija za ublažavanje klimatskih promjena.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 03.oktobar 2022. godine

Vanja A

Nesavjesni pojedinci prevrnuli sve kontejnere od Rebrovca do Vrbanje

M.

“Uhvati film Banjaluka” u Domu omladine

M.

1 Komentar

Ana 27 Marta, 2021 at 8:19 pm

Pa moze li biti vece dvolicnosti ?
Iskljucivati svjetla na sat vremena ne jednom objektu, dok se u cijelom gradju i na svakom koraku davimo u smecu.

Odgovori

Ostavite komentar