Banjaluka: Skupština o stanju zagađenja u Incelu - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Skupština o stanju zagađenja u Incelu

Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas će razmatrati informaciju o utvrđenom stanju zagađenja na prostoru Poslovne zone Incel, program mjera za otklanjanje posljedica i smanjenje rizika usljed tog zagađenja, te program utvrđivanja faktora rizika i ranog otkrivanja masovnih nezaraznih bolesti za stanovništvo grada Banjaluka.

Među predloženim tačkama dnevnog reda sjednice nalazi se i Prijedlog odluke o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti u naselju Lazarevo u novoj poslovnoj zoni Јelšingrad putem usmenog javnog nadmetanja – licitacije, te šestomjesečni izvještaj o stanju gradskog budžeta, najavljeno je iz Skupštine grada Banjaluka.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić napomenuo je da se na tački dnevnog reda o piralenu, između ostalog, nalaze i informacije o istražnim radnjama po tom pitanju, mjerenju kontaminiranog zemljišta i pripremi zbrinjavanja zemljišta.

Sjednica će biti i te kako zanimljiva jer banjalučki odbornici ulaze spremni u raspravu. Prve preliminarne informacije o stanju u Incelu, koje je Talić zatražio od nadležnih odjeljenja, odbornicima su dostavljene još krajem maja.

  • Čitavoj situaciji pristupili smo sistematski. Na skupštinskom Kolegijumu, koji je održan 30. maja, odbornici skupštinske većine i opozicije usvojili su jednoglasno zaključak, koji sam inicirao zajedno sa gradonačelnikom, da se po okončanju ispitivanja i analize na prostoru Incela, dostavi kompletna informacija Skupštini grada na razmatranje sa jasnim mjerama šta će se dalje preduzimati. Veoma je bitno da se odbornici i građani Banjaluke redovno i detaljno upoznaju sa stanjem u poslovnoj zoni Incel . rekao je Talić.

Pred odbornicima će se naći predloženi dnevni red sa 43 tačke.

RTRS

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 08.12.2021.godine

Vanja A

Bogat program u parku: Pogledajte koje sadržaje donosi “Banjalučka zima” ove sedmice

M.

Pješački prelaz u Boriku biće izdignut kao “platforma”

M.

Ostavite komentar