Banjaluka: Podrška SPC i vjernicima u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjaluka: Podrška SPC i vjernicima u Crnoj Gori

U banjalučkom parku „Mladen Stojanović“održan je skup podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vjernicima u Crnoj Gori. Studentima koji su organizovali skup, pridružili su se predstavnici akademske zajednice, te mnogobrojni građani. Okupljeni su poslali jasnu poruku: „Ne damo svetinje!“

Ne damo svetinje! Zaustavićemo udar na pravoslavlje i pravoslavni narod! Ove ali i slične poruke mogle su se čuti večeras u najvećem gradu Srpske. Svakodnevnim okupljanjima i litijama, srpski narod je pokazao jedinstvo i samo tako se može izboriti sa nepravdom- poručili su okupljeni građani Banjaluke.

„Narodu treba vjerovati, jer narod niko nije pobijedio i nikad ga neće pobijediti. Vlast se mijenja, ali narod nikada. Pozdravljam narod u Crnoj Gori da se izbore za svoje, jer oni pokazuju da su pravi Srbi na pravom mjestu“.

„Dešavanja u Crnoj Gori smatram da su bila nepotrebna, jer se sve moglo na drugačiji način uraditi“- istakli su građani Banjaluke.

Okupljenim građanima obratili su se članovi Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, koji su i organizovali skup. Oni su naveli da ovom prilikom građanima i sveštenstvu Crne Gore žele poručiti da nisu sami, te da narod u RS brine za njih i njihovu sudbinu.

Skupu su, osim studenata i mnogobrojnih građana prisustvovali profesori Filozofskog, Filološkog i Fakulteta političkih nauka, te glumci Narodnog pozorišta RS.

„Želimo iz Banjaluke da pošaljemo jasnu poruku našoj braći i sestrama u Crnoj Gori da oni nisu sami i da ćemo mi stajati uz njih. Smatramo da ne smijemo ćutati, jer je ovo tema koja se ne tiče samo Srba i pravoslavlja u Crnoj Gori, nego uopšte srpstva i pravoslavlja na cijelom ovom prostoru“ – istakao je predsjednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Branko Ivanišević.

„Podržavam ove momke iz Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka i sve studente koji im pomažu u ovom skupu podrške srpskom narodu u Crnoj Gori gdje je u toku jedan anticivilizacijski napad na srpski identitet i Srpsku pravoslavnu crkvu. U tom smislu je ovaj skup jako važan da pokaže da srpski identitet živi i da srpski narod i u Banjaluci bole one rane koje nanosi režim Mila Đukanovića“-naveo je Željko Budimir sa Fakulteta političkih nauka.

Okupljanjem u parku “Mladen Stojanović”, poslata je poruka da se svetinje ne smiju tek tako predati vlastima u Crnoj Gori, koje su usvajanjem spornog zakon ugrozile ono što je srpski narod vijekovima stvarao. Studenti iz Banjaluke su poručili da će pratiti situaciju u Crnoj Gori, te da će shodno tome organizovati sličkne aktivnosti.

BN TV

Danas objavljeno

Kina osuđena za genocid

M.

Lavrov doputovao u Ženevu, danas se sastaje s Blinkenom

M.

Stoltenberg: NATO jedinstven pred moguću agresiju na Ukrajinu

M.

Ostavite komentar