4. Septembra 2021.

Banjaluka: Počinje redovna sistematska vakcinacija učenika devetih razreda

Big Portal

Poručili su da će u narednom periodu roditelji i učenici će biti pozivani od strane timova porodične medicine kod kojih su registrovani.

“U matičnim ambulantama porodične medicine će se obavljati pregledi uz poštovanje epidemioloških mjera. Nakon obavljenog pregleda učenici će biti upućeni na redovnu vakcinaciju u Centar za vakcinaciju „Dom zdravlja“”,  objasnili su u ovoj ustanovi.

Dodali su da nalaz i mišljenje koje izdaje doktor porodične medicine vrijedi 24 časa, te da je potrebno da u tom vremenskom periodu učenik bude vakcinisan u Centru za vakcinaciju.

“Cilj ove vakcinacije je povećanje obuhvata vakcinisane djece kroz sistematsku imunizaciju. Posebno napominjemo da je redovna vakcinacija djece od rođenja do 18. godine života značajna i u vrijeme pandemije izazvane virusom korona kako bismo izbjegli druge potencijalne epidemije koje se mogu prevenirati redovnom sistematskom vakcinacijom. Molimo roditelje da se odazovu našem pozivu i dovedu svoju djecu na vakcinaciju”, rekli su u Domu zdravlja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare