Banjaluka od sutra domaćin Svjetskog kupa u kajaku i kanuu - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka od sutra domaćin Svjetskog kupa u kajaku i kanuu

Na Svjetskom Kupu u kajaku i kanuu “Banjaluka – Vrbas 2021”, koje će trajati od 2. do 4. jula, učestvovaće više od 200 takmičara iz 18 država sa četiri kontinenta.

Direktor Svjetskog kupa Nikola Stanković kazao je da je ponosan što će Banjaluka uprkos pandemiji ugostiti više od 200 takmičara iz cijelog svijeta, što je zaista iznenađujući broj.

– Sutra od 11 časova kreće prva sprint trka na stazi kod “Starog mlina”, što je prvi put da se organizacija ovako značajne trke spušta u grad, dok je završnog dana u nedjelju planiran spust (klasik) na lokalitetu od Slapa do tvrđave Kastel – poručio je Stanković.

– Biće ovo sjajno takmičenje koje će okupiti više od 200 takmičara sa četiri kontinenta iz 18 zemalja svijeta i dovesti ih u naš grad, a svakako to je odličan način da Banjaluci vratimo epitet “grad sporta” – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je istakao da je Grad podržao ovaj projekat, jer je riječ o odličnoj ideji, koja promoviše Banjaluku u svijetu i predstavlja ga u najboljem svjetlu.

– Rijeka Vrbas je ono što nas okuplja, nedavno smo imali Svjetski kup u raftingu, prije nekoliko dana počela je i sezona dajaka – jednog od simbola našeg grada, a Grad će nastojati da poboljšava uslove za riječne sportove – dodao je gradonačelnik.

On je dodao da će Grad uložiti napore da rijeku Vrbas i njene obale učini čistima, kako bi svi građani, ali i turisti uživali u njenim ljepotama.

Stanivuković je kazao da je ovo ujedno i prvo takmičenje koje se organizuje u svijetu od početka pandemije.

Portparol kompanije m: tel-sponzor ovog takmičenja Milica Kondić kazala je da ova kompanija već osam godina ponosno stoji uz Kajak-kanu klub “Vrbas”, te da m:tel podržava sportske aktivnosti i sportiste koji svojim trudom i radom pokazuju pravi kvalitet.

– Vjerujem da će, kao i do sada, organizacija biti na svjetskom nivou, jer su ljudi iz ovog kluba sa svojim timom dokazali da Banjaluka može biti centar sporta i turizma – mjesto u kojem se mogu organizovati vrhunske stvari – rekla je ona.

Izmjene režima saobraćaja
U cilju nesmetanog održavanja ove, za Banjaluku značajne sportske manifestacije 2. i 3. jula na lokalitetu kanjona “Tijesno”, te na prostoru od ukrštanja ulica Vojvode Pere Krece i Od Zmijanja Rajka, do skretanja u ulicu Pere Slijepčevića planirana su sljedeće izmjene režima saobraćaja:

Dana 2. jula 2021. godine u periodu od 7.00 do 20.00 časova, na dionici magistralnog puta puta MI 101 (Karanovac – Crna Rijeka), na lokalitetu kanjona “Tijesno” biće obustavljen saobraćaj, izuzev za vozila hitnih službi i autobusa. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac Banjaluka- Čađavica – Mrkonjić Grad.

Dana 3. jula 2021. godine u periodu od 7.00 do 20. 00 časova, od ukrštanja ulica Vojvode Pere Krece i Od Zmijanja Rajka (autobuska stanica kod Tvornice obuće “Bema”) , do skretanja u ulicu Pere Slijepčevića (Ambulanta u Srpskim Toplicama) saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 29.09.2021.godine

Vanja A

Banjaluka: Panoramski minibus vozi i u oktobru

M.

U Banjaluci rođeno 13 beba

M.

Ostavite komentar