30. Januara 2020.

Banjaluka: Od subote nastavak besplatnih preventivnih pregleda

Big Portal

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je u izjavi novinarima rekao da je osnovni cilj akcije poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz seriju besplatnih preventivnih pregleda.

On je najavio da će u drugom dijelu godine akcija biti nastavljena na seoskom području, između ostalog Karanovca, Stričića i Vrbanje i drugih mjesnih zajednica, s ciljem da ove godine bude pregledano najmanje 25.000 stanovnika.

Radojičić je podsjetio da je u jesenjem dijelu ove akcije, koja je počela u oktobru, pregledano više od 1.200 građana u šest ambulanti porodične medicine, uglavnom na prigradskom području.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorovićeva istakla je da se akcija fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja – kardiovaskularna i maligna, a svi pacijenti dobiće poziv iz ambulante porodične medicine da se odazovu na kontrole.

Svi koji ne dobiju poziv, a ulaze u obuhvaćenu starosnu kategoriju, odnosno imaju 18-70 godina, i žele da se pregledaju, mogu da se jave u svoju ambulantu porodične medicine i zakažu pregled.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare