Banjaluka: Od danas nova autobuska linija - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Od danas nova autobuska linija

U Banjaluci će početi da saobraća gradska autobuska linija preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg “Voćnjaka”, koja će spojiti više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom /UKC/ Republike Srpske.

  • Na ovaj način biće ostvarena veza UKC-a sa naseljima Lauš i Kočićev vijenac, te Domom za stara lica i Obilićevom sa jedne strane. U isto vrijeme ostvariće se bolja povezanost UKC-a sa centralnom gradskom zonom i uvezivanje sa ostalim linijama – saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U početnoj fazi autobusi će saobraćati na svakih sat vremena svakog dana, a u zavisnosti od broja putnika planirano je uvođenje i dodatnog broja polazaka.

Autobusi na novoj liniji “Lauš-Paralela-Centar-Zeleni most”, pod brojem sedam, saobraćaće ulicama ?ovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom /paralelom/, Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog mosta u naselju Obilićevo i fabrike obuće “Bema”.

Iz smjera Obilićeva prvi polazak će biti u 6.30, a posljednji u 22.30 časova, a iz smjera Lauša prvi u 6.00 časova, a posljednji u 22.00.

Početno stajalište u naselju Lauš biće u Ulici ?ovanke Gajić Zmijanjke, a kod “Beme” će se poklapati sa početnim stajalištem linije broj 13.

Danas objavljeno

Banjaluka krcata za Novu godinu: Evo ko traži krevet viška

Vanja A

Čuvajte svoje ljubimce: Postavljen otrov za pse u parku kod Delte

Vanja A

Banjalučki aerodrom ruši sve rekorde: Duplo više putnika nego lani

M.

Ostavite komentar