12. Septembra 2021.

Banjaluka obilježila “Zlatni septembar”, podrška djeci oboljeloj od malignih bolesti

Big Portal

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Dijana Berić izjavila je danas da se na taj način Banjaluka pridružuje drugim evropskim gradovima u obilježavanju “Zlatnog septembra” i pružanja podrške djeci koja se bore sa kancerom.

Volonteri i mladi iz Udruženja “Iskra” danas su na Trgu Krajine dijelili zlatne trakice, promotivni materijal i balone s ciljem skretanja pažnje javnosti na probleme sa kojima se suočavaju porodice i djeca oboljela od raka.

Iz ovog udruženja pozivaju sve sugrađane da se fotografišu pored osvijetljenih građevina i fotografije pod haštagom /#lightupgold, #goldseptember i #zasvijetlizlatno/ postave na društvene mreže u znak podrške malim herojima velikog srca.

“Zlatni septembar” je globalna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o raku kod djece i adolescenata i problemima sa kojima se suočavaju ne samo za vrijeme liječenja, nego i u periodu nakon njega, kada treba da se vrate u svoje matične sredine i nastave normalan život.

Iz Udruženja su ukazali da maligna bolest djeteta mijenja život porodice iz temelja, a nevjerica, poricanje, panika i strah praćeni nesigurnošću i neizvjesnošću, tuga, ljutnja, depresija normalni su roditeljski osjećaji kod suočavanja sa dijagnozom.

“Porodica trpi ogroman teret jer je teška bolest djeteta zapravo bolest cijele porodice. Psihosocijalna podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim roditeljima važan je, ali donekle zanemaren segment u tretmanu ove bolesti”, navode iz Udruženja “Iskra”.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare