Banjaluka obezbijedila nove udžbenike, stare daje đacima u drugim opštinama - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka obezbijedila nove udžbenike, stare daje đacima u drugim opštinama

Kada su u pitanju udžbenici, i ove godine sa tri miliona KM, po milion i po za ovu i narednu godinu, grad Banjaluka će obezbijediti udžbenike za banjalučke osnovce, kazao je Bojan Kresojević, gradski menadžer.

“Mi nastavljamo da realizujemo sva obećanja. Očekujemo do 1. avgusta da dobijemo sve ponude potencijalnih ponuđača za udžbenike, kako bi se do početka godine sve bilo spremno”, kazao je Kresojević.

Mirna Savić-Banjac, savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, istakla je da će grad Banjaluka i ove godine nabavlja nove udžbenike, iako je ideja bila da se se udžbenici sačuvaju.

“Nema potrebe da ako je nešto u stanju da se može koristiti bude bačeno i neiskorišćeno. Dogovorili smo da ćemo udžbenike koje smo dobili od učenika proslijediti opštinama Jezero, Kotor Varoš, Šipovo. Razgovaramo i sa Oštrom Lukom, kako bismo i njima uručili udžbenike. Postoji šansa da kad dobijemo sve udžbenike podijelimo u još jednu ili dvije opštine”, rekla je Savić-Banjac.

Dodaje da je ovo velika podrška za roditelje i đake.

“Saznala sam da od ove godine veliki broj opština nabavlja udžbenike za svoje đake. To je i bio naš cilj, odnosno da Banjaluka bude dobar primjer”, rekla je ona.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 04.oktobar 2022. godine

Vanja A

Raspisan tender za uređenje i opremanje Studentskog kulturnog centra

M.

Počinje akademska godina na banjalučkom Univerzitetu

M.

Ostavite komentar