Banjaluka "Maršom na Drinu" odala počast doktoru Laziću - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka “Maršom na Drinu” odala počast doktoru Laziću

Centrom Banjaluke i naseljima u njegovoj blizini večeras tačno u 20 časova odzvanjali su taktovi “Marša na Drinu”, čime je ovaj grad odao posljednju počast preminulom doktoru Miodragu Laziću.

I pojedini drugi gradovi i opštine u Republici Srpskoj večeras su na isti način odale počast doktoru Laziću, kao što su Bijeljina, Derventa i Prnjavor.

Sinoć su to učinile vlasti Istočnog Sarajeva, u kojem je danas Dan žalosti, ali i Niša, gdje je Lazić bio direktor tamošnjeg Urgentnog centra.

Fontana na Slaviji u Beogradu večeras će biti u bojama srpske zastave uz pjesmu “Marš na Drinu” u doktorevu čast, napisao je na Facebooku zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Srpski hirurg preminuo je juče od posljedica virusa korona.

Osnivao je ratnu bolnicu “Žica” u Blažuju, kod Sarajeva, i spasio na hiljade vojnika i civila u sarajevsko-romanijskoj regiji. Ostao je tamo punih 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, gdje je obavio više od 3.500 operacija pod punom anestezijom.

“Novosti” su ranije danas objavile da će doktor Lazić biti sahranjen u subotu na niškom Novom groblju.

Patrijarh Pavle ga je odlikovao Ordenom Svetog Save.

Banja Luka odala počast dr Miodragu Laziću

Banja Luka odala počast dr Miodragu LazićuEmitovanjem „Marša na Drinu“, Banja Luka je večeras odala posljednju počast doktoru Miodragu Laziću, osnivaču ratne bolnice „Žica“ i čovjeku koji je tokom proteklog rata spasio na hiljade vojnika i civila u sarajevsko – romanijskoj regiji. Doktor Lazić preminuo je juče od posljedica korona virusa. #banjaluka

Posted by Grad Banja Luka on Wednesday, April 15, 2020

Danas objavljeno

Novac je problem: Trenutno nema sredstava za proslavu Nove godine na otvorenom

M.

Banjaluka ipak neće ostati bez jesenje sadnje

M.

Dugačak red ispred vakcinalnog punkta: Banjalučani u velikom broju došli po “Fajzer”

M.

Ostavite komentar