Banjaluka: Legalizuju se objekti izgrađeni do 2003. godine - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Legalizuju se objekti izgrađeni do 2003. godine

Odbornici Skupštine grada Banjaluka podržali su danas zaključak o pokretanju inicijative za izmjenu Zakona o legalizaciji objekata u vezi sa bespravno izgrađenim objektima koju je Gradska uprava nedavno predložila na sastanku sa republičkim vlastima.

Riječ je o izmjeni koja definiše da se legalno izgrađenim smatraju svi individualni stambeni i stambeno-poslovni objekti bruto građevinske površine do 400 metara kvadratnih, osim složenih objekata u smislu Zakona o uređenju prostora i građenju, podignuti do 2003. godine.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i prijedloge rješenja o imenovanju komisija za dodjelu subvencija preduzetnicima, kao i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada za prošlu godinu.

Podržani su i prošlogodišnji izvještaji o realizaciji programa uređenja građevinskog zemljšita i programa zajedničke komunalne potrošnje, te više odluka o utvrđivanju naziva ulica u mjesnim zajednicama Česma, Petrićevac, Saračica i Centar dva.

Na današnjoj sjednici podržano je i više odluka o dodjeli poslovnih prostorija u zakup, pod posebnim uslovima.

Podršku nisu dobili informacija o radu za prošlu godinu preduzeća “DEP-OT” i izvještaj o radu i o finansijskom poslovanju za prošlu godinu Banskog dvora.

Danas objavljeno

Sjajno drugo festivalsko veče jubilarnog FRESH WAVE FESTIVALA!

Zeljka

Banjaluka i Vrbas – svjetski kajakaški centar

M.

Zadnji vikend u avgustu donosi “Kočićev zbor”: Šator “Kod Jablana”, radionica zmijanjskog veza i neizostavna bodljavina bakova

M.

Ostavite komentar