Banjaluka je postala jedno veliko gradilište - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka je postala jedno veliko gradilište

Banja Luka je postala veliko gradilište. Širom grada intenzivirani su radovi, poput onih na gradnji vrtića u Kuljanima i Vrbanji, te završetku novog mosta u Srpskim Toplicama.

Kako se navodi na sajtu grada, u narednom periodu počinje realizacija brojnih projekata, a neki od njih su gradnja najvećeg gradskog parka, uređenje obala Vrbasa, novi mostovi, vodovodi, saobraćajnice, biciklističke staze, prvo dajak pristanište i drugi.

Već tokom ove sedmice, kako je najavio gradonačelnik Draško Stanivuković, biće stavljena u funkciju nova dvorana na Stračevici za čiji je kompletan završetak bilo potrebno obezbijediti dodatna sredstava.

  • Nastavljamo i radove na gradnji dvorane na Laušu, za šta je obezbijeđeno preko milion i po KM. Radićemo dvije važne ulice u Kuljanima i u Debeljacima – kazao je on.

Za nedjelju, 9. maj najavio je početak intenzivnih i značajnih radova na izgradnji najvećeg gradskog parka.

  • Ovaj projekat nam mnogo znači. Želimo da Banja Luka, pored građevina, dobije i zelene oaze ne samo na periferiji, nego i u centru grada. Budući park daće potpuno novi izgled i ambijent našem gradu – naglasio je Stanivuković.

Počinju da se grade i važne dionice za vodosnabdijevanje, a prema gradonačelnikovim riječima, uz završetak projekta “Voda 1“ i radova iz ciklusa „Voda 2“ – do kraja godine biće obezbijeđeno i osam miliona KM granta za projekat „Voda 3“.

-Kroz dvije godine, u velikom procentu biće riješen najveći problem vodosnabdijevanja na teritoriji Banje Luke – naveo je on.

Kada je riječ o saobraćaju, planirano je da budu riješene i dvije važne raskrsnice u gradu, kod “Ekvatora“ i raskrsnica pored, što će omogućiti bolju frekvenciju prema budućem mostu u Docu čija je gradnja takođe u planu nove administracije.

– Planirana je i izgradnja nekoliko kilometara biciklističkih staza u užem centru, u kojem ih je jako izazovno raditi, ali i nastavak gradnje staza na istočnom tranzitu. Dakle, optimistično idemo da radimo i da ostavljamo tragove iza nas – zaključio je gradonačenik.

(BN)

Danas objavljeno

Odbornici SNSD-a kažnjena – prekršila mjere izolacije

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

M.

Zbog kvara na vrelovodu, bez grijanja veći dio grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar