11. Oktobra 2019.

Banjaluka: Gimnazijalci učili gađanje strijelom, pogodili auto

Big Portal

– Profesorika je kao odjeljenski starješina dopustila unošenje i korištenje sportskog rekvizita na čas odjeljenske zajednice. Razlog, kako je navela, jeste povratak zaboravljenih tradicionalnih sportova. Nažalost, prilikom gađanja, jedan učenik je promašio metu i pogodio suvozačevo staklo na automobilu na ulici – pojasnila je Maleševićeva, iznoseći navode iz iskaza pomenute profesorke.

Prema njenim riječima, nakon ovog događaja je na lice mjesta došla policija, te su profesorica i žena koja je upravljala oštećenim automobilom napravile sporazumni dogovor.

– Nemamo zapisnika, niti je policija ulazila u školu, niti nas je obavijestila. Mi smo to saznali s neke druge strane i onda smo krenuli u proceduru izricanja kazne profesorici koja je prekršila neka pravila koja važe u školi – istakla je Maleševićeva.

Kako je dodala, žena koja je upravljala automobilom se nije javila u školu, nego je, kako ističe, napravila dogovor s profesoricom van škole.

Napomenula je da je škola u prisustvu predsjednika Sindikalne organizacije Gimnazije Banjaluka krenula u postupak izricanja mjere za postupanje radnika i dešavanja u dvorištu škole, te da o tome postoji zapisnik sa sastanka.

Naglasila je su u procesu izricanja mjere ili sankcije.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS su kazali da su zaprimili anonimnu dojavu i zatražili informaciju od rukovodstva Gimnazije Banjaluka o ovom događaju.

U PU Banjaluka su kazali da su 30. septembra postupili po zaprimljenoj prijavi.

– S obzirom na to da oštećena nije stavila prijedlog za krivično gonjenje, a što je u obavezi po zakonu za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, nije bilo daljeg postupanja policijskih službenika – istakli su u Upravi.

Naime, na adresu redakcije “Nezavisnih novina” je stiglo anonimno pismo u kojem pošiljaoci tvrde da je jedan učenik na zahtjev profesorice u školu donio veliki profesionalni luk i strijelu.

– Ta profesorica je sa časa izvela đake da vježbaju ispucavanje iz luka u dvorištu škole. Jedan učenik je ispucao strijelu, koja je otišla preko ograde i pogodila auto jedne gospođe na ulici. Strijela je probila staklo i zabila se u sjedište – navedeno je u pismu.

Dodaje se da se slučaj ne smije zataškavati jer je neko mogao nastradati.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare