Banjaluka fest: Pet izuzetnih koncerata velikih svjetskih umjetnika - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka fest: Pet izuzetnih koncerata velikih svjetskih umjetnika

Prvi veliki muzički događaj u Banjaluci, nakon dužeg zatišja, “Banjaluka fest”, izazvao je veliko interesovanje u cijeloj regiji i već svojim prvim izdanjem postavio visoke standarde, kada je o organizaciji ovakvih događaja riječ.

Prvi “Banjaluka fest” donio je pravu muzičku čaroliju pod otvorenim nebom, što je, nakon dužeg zatišja na muzičkoj sceni, naišlo na posebno oduševljenje, ne samo domaće publike, nego i ljubitelja kvalitetne muzike iz regiona.

Impresivna lista izvođača, i prije početka Festivala, obećavala je pet izuzetnih koncerata.

Zvonko Bogdan, Amira Medunjanin, Rade Šerbedžija i portugalska zvijezda, fado pjevačica Mariza, svako od ovih imena dovoljna je garancija za više nego uspješan festival, a poseban kuriozitet bilo je spektakularno otvaranje, na kojem je svjetski poznati virtuoz na violini Stefan Milenković, sa kamernim orkestrom “Kamerata” iz Novog Sada, izveo svjetsku premijeru svog novog projekta, jednog od najbriljantnijih djela 20. vijeka “Karmina Burana”, Karla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić.

Pored toga, oduševio je publiku djelima Sindinga, Geršvina i Pjacole. Za njega, ali i za prepuno gledalište, bila je ovo proslava povratka “normalnom životu”.

(RTRS)

Danas objavljeno

Nastavljena jesenja sadnja: Nove sadnice na više lokacija u gradu

M.

Zašto nema novih taksista u Banjaluci: Grad spreman da odobri dozvole, udruženja ih stopirala

M.

Banjaluka će dobiti nove kružne tokove, poznate lokacije

M.

Ostavite komentar