Banjaluka: Dobra dinamika gradnje poveznice naselja Lauš i Paprikovac - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Dobra dinamika gradnje poveznice naselja Lauš i Paprikovac

Izgradnja nove saobraćajne poveznice banjalučkih naselja Lauš i Paprikovac, vrijedna 2,7 miliona KM, napreduje odličnom dinamikom i u skladu je sa utvrđenim rokovima, potvrđeno je Srni iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U ovom odjeljenju navode da je ovih dana, u okviru radova na izgradnji nove saobraćajnice preko nekadašnjeg “Voćnjaka”, završeno postavljanje tampona i počelo postavljanje ivičnjaka budućeg puta dugog oko 800 metara.

  • U okviru izgradnje ove saobraćajnice, izgrađen je i vodovod od crkve na Laušu pa sve do budućeg vijadukta, dok je od Sanske ulice, prema vijaduktu, urađena i kanalizacija. Istovremeno, na vijaduktu je završena ploča i sada se rade rubni vijenci – istakli su u resornom odjeljenju.

Nova komunalna infrastruktura neophodna je jer se izgradnjom ove saobraćajnice, otvara mogućnost pretvaranja sadašnjeg zapuštenog voćnjaka u moderno naselje sa svim potrebnim sadržajima, a osim kanalizacije biće izgrađena i vodovodna mreža i rasvjeta.

Izgradnja ove saobraćajnice jedan je od najvećih, a zbog konfiguracije terena i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u Banjaluci.

Nova saobraćajnica planirana je u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom i spojiće naselja Paprikovac i Lauš, od crkve, preko “Voćnjaka”, pa do Ulice Јovana Raškovića, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se grad Banjaluka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg “Voćnjaka”, a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada Republike Srpske.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 25.10.2021. godine

Vanja A

Gradonačelnik došao u goste i donio radosne vijesti: Škole u Karanovcu i Novoseliji biće obnovljene

M.

U Banjaluci od ponedjeljka vakcinacija trećom dozom vakcine

M.

Ostavite komentar