7. Marta 2020.

BANJALUKA DOBILA KONTEJNERE Od ponedjeljka će raspoređeni po prigradskim naseljima

Big Portal

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da će ovi kontejneri, već od ponedjeljka, biti raspoređeni po prigradskim naseljima, u skladu sa iskazanim potrebama.

– Pored toga, Grad se nalazi u procesu javne nabavke novih kontejnera, a sa Fondom zaštite životne sredine sprovodimo projekat gdje očekujemo da ćemo, kroz tu nabavku i još jednu donaciju, obezbijediti značajan broj kontejnera i odgovoriti zahtjevima građana – istakao je gradonačelnik.
Direktor „Čistoće“ Aleksandar Bajić, izjavio je da su potrebe na terenu velike i da će ova i buduće donacije u znatnoj mjeri popraviti stanje na terenu.

– Od 16. marta do 5. aprila slijedi nam proljećna akcija čišćenja i uređenja grada i ovom prilikom apleujem na građane da se pridržavaju plana akcije i krupni otpad odlože na, za to, predviđena mjesta. Krajem marta započećemo pilot projekat u naselju Rosulje koji podrazumijeva seleketivno razdvajanje otpada i postavaljanje dva kontejnera. Ukoliko taj projekat da željene rezultate, nastavićemo ga i u drugim naseljima – zaključio je Bajić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare