Banjaluka dobija vidikovac, traži se idejno rješenje - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka dobija vidikovac, traži se idejno rješenje

Grad Banjaluka raspisao je konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja vidikovca na Banj brdu u namjeri da vidikovac postane popularna turistička atrakcija i jedan od novih simbola prepoznatljivosti našeg grada, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

“Autorima konkursa daje se prilika da kreativnim i domišljatim rješenjem osmisle prijedlog vidikovca uz spomenik na Banj brdu, i to na način da svojom veličinom i dizajnom omogući građanima, turistima i posjetiocima da dožive zadivljujući pogled na Banjaluku”, dodaju iz Gradske uprave.

Kako je navedno u konkursu, primarna funkcija vidikovca je da omogući panoramsko sagledavanje grada Banjaluke i njegov jedinstven doživljaj sa Banj brda.

Dodaju da u isto vrijeme, vidikovac treba da ponudi novu simboliku koja može da se razvija, kako oko materijalnih elemenata mjesta, poput forme, tako i oko nematerijalnih elemenata, vezanih za memoriju ili senzorni doživljaj prostora.

Pored arhitektonskog rješenja objekta vidikovca, od učesnika konkursa se očekuje da predlože parterno uređenje neposrednog okruženja, te da arhitektonsko-urbanističko rješenje, uobziri postojeći teleskop i predvidi novu lokaciju.

Konkurs za vidikovac biće otvoren do 17. novembra, a za najbolje idejno rješenje predviđena je novčana nagrada od 6.000 KM.

Konkurs je organizovan digitalno, a više informacija se može pronaći na linku:  https://www.banjaluka.rs.ba/konkurs-vidikovac/

NN

Danas objavljeno

Počele besplatne sportske sekcije u školama: Učenicima omogućen dodatni vid fizičkog angažovanja

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

M.

Zbog kvarova bez grijanja nekoliko banjalučkih naselja

M.

Ostavite komentar