Banjaluka dobija novi fudbalski teren - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka dobija novi fudbalski teren

Grad Banjaluka raspisao je tender za drugu fazu izgradnje novog fudbalskog terena sa vještačkom travom na Banjalučkom polju u neposrednoj blizini tržnog centra “Delta planet”, u nastojanju da se riješi problem gradskih klubova sa nedostatkom adekvatnog mjesta za treninge.

Uspješno je okončana prva faza ovog projekta, za šta je iz budžeta izdvojeno oko 200.000 KM.

  • Ta faza podrazumijevala je građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije i vodovoda. Sada ulazimo u drugu fazu gradnje stadiona, za šta je u toku tender za izbor izvođača radova procijenjene vrijednosti oko 750.000 KM – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je istakao da će budući stadion biti sagrađen po FIFA standardima i da je namijenjen svim banjalučkim klubovima.

Novi fudbalski teren sa slobodnim prostorom do ograde imaće dimenzije 78,50 sa 115 metara.

Biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije, a unutar same zone stadiona moguće je planirati i tribine montažnog tipa za posjetioce.

Uz ovaj projekat, zadnjih nekoliko godina intenzivno se radilo na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane “Centar“ završene prošle godine.

Pored toga, u toku je gradnja sportske dvorane kod OŠ “Branko Radičević” na Starčevici, a ulazi se i u gradnju dvorane uz školu “Sveti Sava” na Laušu.

Danas objavljeno

Povećan interes građana: Panoramski bus i radnim danima vozi na Banj brdo

M.

Planirana isključenja električne energije u Banjaluci za 19.06 i 21.06.2021.god.

Zeljka

Od avgusta jeftinije mjesečne karte u banjalučkom prevozu za penzionere

M.

Ostavite komentar