Banjaluka dobija "Aleju zahvalnosti medicinskim radnicima" - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka dobija “Aleju zahvalnosti medicinskim radnicima”

Na jesen će biti nastavljena akcija sadnje mladih sadnica pod nazivom “1000 sadnica za ljepšu Banjaluku” tokom koje će naš grad dobiti tri nove aleje, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Načelnik ovog odjeljenja Petar Bilčar ističe da je akcija tokom proljeća bila obustavljena zbog epidemije virusa korona, ali da će biti nastavljena ove jeseni.

  • Već ranije je bilo dogovoreno da “Aleja maturanata” dobije još jedan drvored prošlog proljeća, ali smo bili prinuđeni da otkažemo tu akciju. Ipak, od toga nismo odustali i ove jeseni zasadićemo 105 mladih sadnica katalpe kod Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske – pojasnio je Bilčar.

On dodaje da je u planu i sadnja aleje posvećene Sportskom društvu Borac, gdje bi, zajedno sa istaknutim članovima i bivšim sportistima, podigli novu aleju na zelenoj površini u Gundulićevoj ulici, tačnije na prostoru uz istočnu tribinu Gradskog stadiona.

  • Ono što smo svakako dužni da učinimo, kao društvo u cjelini, jeste da se na prigodan način odužimio našim medicinskim radnicima. Planiramo sadnju novog drvoreda koji bismo simbolično nazvali “Aleja zahvalnosti medicinskim radnicima”, i ta aleja bi bila mali znak pažnje i zahvalnosti za njihov nesebični trud, zalaganje i odricanje tokom epidemije – rekao je Bilčar.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove isitiču da sadnja novih aleja neće biti jedini posao tokom jesenjih mjeseci.

  • Planirani su i radovi na popunjavanju postojećeg dendrofonda u Parku Mladen Stojanović čime bi stabla koja su uklonjena zamijenili novim sadnicama, uz vađenje panjeva, proširenje sadne jame, ugradnju sistema za zalijevanje i slično.

Nakon uspješno izvršene rekonstrukcije drvoreda u ulicama Kralja Petra I Karađorđevića, Mladena Stojanovića i Јovana Dučića, slijedi nastavak ove akcije, u skladu sa studijamiom analize zdravstvenog stanja stabala.

Posebna pažnja biće posvećena popunjavanju drvoreda odnosno sadnji novih sadnica na pozicijama sa kojih su ona uklanjana u prethodnom periodu – naglasio je Bilčar.

Danas objavljeno

Vakcinacija bez zakazivanja sputnjikom v u Banjaluci

M.

Bronza Marku Jojiću na Matematičkoj olimpijadi

M.

Ovi dijelovi grada danas neće imati vodu

M.

1 Komentar

Sanja 28 Avgusta, 2020 at 10:33 am

Cast svima koji su podnijeli najveci teret borbe sa epidemijom COVID19.
Na zalost, vlast nije nagradila i nas borce VRS na nacin kako se postuju medicinski radnici.
Ali, sve ima i drugu stranu medalje, odnosno nalicje.
Mnogo toga ide na savjest zdravstvenih radnika, a posebno rukovodilaca, zbog cijih propusta su nestali mnogi zivoti.

Aleja zahvalnosti medicinskim radnicima moze se odnositi samo na neke od njih.

Uz sve to, sa zaljenjem moram konstatovati da je danasnja zvanicna medicina u sluzbi farmakoliskih kompanija, koji truju gradjane raznim lijekovima, pokusavajuci “lijeciti” simptome bolesti, a ne pravi uzrok.
Za to postoji ogroman broj dokaza.

Odgovori

Ostavite komentar