Banjaluka: Dio privatnih vrtića nije počeo sa radom - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjaluka: Dio privatnih vrtića nije počeo sa radom

Centar za predškolsko vaspitanje Banjaluka počeo je sa radom u osam objekata. Od ukupno 202 djece koji inače idu u javne vrtiće, roditelji su doveli 74 u dežurne predškolske ustanove. Iz Centra su poručili da su svi radnici testirani i negativni na virus korona.

“Ukoliko se ukaže potreba, otvorićemo i sve ostale objekte, naravno, sve u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske”, kaže Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje RS.

Ipak, dio privatnih vrtića u Banjaluci nije počeo s radom zbog kasne i naprasne odluke nadležnih organa da bi trebalo testirati sve zaposlene iz predškolskih ustanova. Testiranja su obavljena tek tokom vikenda, iako je otvaranje bilo već zakazano za 11. maj.

“Naši radnici su testirani juče, tako da očekujemo da ćemo sutra početi s radom, nakon što budu gotovi rezultati testova”, poručuje Kristina Šarac, vlasnica jedne privatne predškolske ustanove u Banjaluci.

Prema preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, djeca će biti raspoređena u grupe po najviše 10 -oro u jednoj.

Primopredaja djece se obavlja na ulazima u predškolsku ustanovu, a roditelji, odnosno jedan koji ih dovodi mora da potpiše izjavu da oba roditelja rade zbog čega su primorani da dovedu dijete na čuvanje u vrtić.

Pored toga, neophodno je da roditelji potpišu pisanu izjavu da članovi domaćinstva nisu pozitivni na COVID-19, niti su u bilo kojoj vrsti izolacije ili karantina.

“Biće obavezna trijaža djece na samom ulazu, svima ćemo mjeriti temperaturu, takođe dezinfekcija barem dvaput dnevno, nekad i češće”, poručuje Kristina Šarac.

Nakon što budu gotovi rezultati testiranja zaposlenih na COVID -19, sa radom bi trebalo da počnu sve predškolske ustanove u Banjaluci.

BN TV

Danas objavljeno

Jedno naselje u Banjaluci bez vode zbog radova na cjevovodu

M.

Srpski virusolog: Velika šansa da je pojava omikrona zapravo kraj pandemije

M.

Građani BiH od marta teško do novog pasoša

M.

Ostavite komentar