Banjaluka: Centralna ulica vikendima samo za pješake - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Centralna ulica vikendima samo za pješake

Dio glavne ulice u centru Banjaluke će od ovog vikenda, pa svakog narednog tokom ljeta, biti pješačka zona, najavili iz banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Od 18.00 časova danas pa do 5.30 časova u ponedjeljak, 19. jula, Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića biće zatvorena za četvorotočkaše na dijelu od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać.

U toj pješačkoj zoni svakog vikenda do kraja avgusta biće organizovani dodatni sadržaji, poput rolerijade, biciklijade, ulične trke, te prezentacije i treninga sportskih klubova.

  • Uz ovu aktivnost, sistem za iznajmljivanje bicikala, parkinge za bicikle, punjače za električna vozila, izgradnju teretana u prirodi i trim-staza, Banjaluka se jasno opredjeljuje za promociju zdravog načina života i razvoj nemotorizovanog saobraćaja – ističu iz resornog odjeljenja.

Na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Ulice Vuka Karadžića, autobusi iz smjera juga biće preusmjereni u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom, a iz smjera sjevera u ulice Vuka Karadžića, Vidovdanska, Kninska, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Danas objavljeno

Novac je problem: Trenutno nema sredstava za proslavu Nove godine na otvorenom

M.

Banjaluka ipak neće ostati bez jesenje sadnje

M.

Dugačak red ispred vakcinalnog punkta: Banjalučani u velikom broju došli po “Fajzer”

M.

Ostavite komentar