Banjaluka: Banke ponudile reprogramiranje duga grada - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjaluka: Banke ponudile reprogramiranje duga grada

Konzorcijum Komercijalne, NLB i Unikredit banke dostavio je ponudu od 2,85 odsto kamatne stope na javnom pozivu za reprogramiranje duga grada Banjaluka od 60 miliona KM, saopšteno je iz Gradske uprave. – Grad Banjaluka je na dobrom putu da, drugi put, uspješno izvrši restrukturisanje javnog duga i smanji kamatnu stopu…

Konzorcijum Komercijalne, NLB i Unikredit banke dostavio je ponudu od 2,85 odsto kamatne stope na javnom pozivu za reprogramiranje duga grada Banjaluka od 60 miliona KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Grad Banjaluka je na dobrom putu da, drugi put, uspješno izvrši restrukturisanje javnog duga i smanji kamatnu stopu na otplatu kredita – navedeno je u saopštenju.

Iz Gradske uprave navode da bi time bili spušteni na stopu 2,85 odsto raniji krediti koje je grad uzimao po stopi sedam i osam odsto, a koje su 2017. godine već restruktuisani na 4,4 odsto.

– To, konkretno, znači uštedu na plaćanje kamata na ranije podignute kredite i u godišnjim anuitetima otplate. Smanjenjem kamatne stope, ne samo da bi se umanjio dug, već bi se oslobodila sredstva za ulaganje u nove projekte – navedeno je u saopštenju.

S obzirom na to da još traje tenderska procedura, iz Gradske uprave ističu da će odluka o izboru ponuđača biti donesena u zakonom propisanim rokovima.

Danas objavljeno

Art bioskop Banskog dvora otvara vrata: Revija nagrađivanih studentskih filmova

M.

Evo šta rade bivši rukovodioci Gradske uprave

M.

Planirana isključenja el.energije za 17.05.2021 godine

Vanja A

Ostavite komentar